Prodaja polovnjaka nikada nije bila lošija

Prodaja polovnih automobila u Republici Srpskoj nikada nije bila lošija, a trgovci kažu da prođe i po nekoliko dana da im nijedan kupac ni ne zakuca na vrata, zbog čega mnogi razmišljaju i o stavljanju ključa u bravu.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 30.11.2020.

15:00

Prodaja polovnjaka nikada nije bila lošija
Foto: Honda promo

U auto-kućama, koje su pre pandemije imale mnogo posla, prodaja automobila pala je i do 80 odsto, iako pandemija koronavirusa nije uticala na cene, pišu mediji u Republici Srpskoj

Iz Auto-salona “Braća Đukić” iz Dervente Željko Vasilić kaže da za 20 godina rada ne pamte lošiju godinu jer je znalo da prođe i po nekoliko dana a da ne prodaju nijedan automobil.

"Popuštanjem mera nakon prvog talasa koronavirus i bilo je malo posla, međutim od oktobra interesovanje građana za obnovu voznog parka gotovo da ne postoji. Posao je opao za 80 odsto, a nisam ni optimističan da će u narednim mesecima biti bolje. Od januara do danas nismo prodali ni 250 vozila, a inače je katasrofa ako je manje od 500", rekao je Vasilić.

Vlasnik Auto-salona “SPEED” iz Bijeljine Zoran Savić istakao je da je prodaja polovnih automobila do pet godina starosti znatno opala.

"Prodaja nam je opala za 30 odsto, a najveća potražnja je za vozilima koja koštaju između 10.000 i 15.000 KM. To su uglavnom automobili proizvedeni u Francuskoj", rekao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: