Još jedan vozač Tesle izaziva sudbinu: Seo na mesto suvozača i prepustio volan kompjuteru VIDEO

Što su automobili tehnološki savršeniji, čini se da se njihovi vlasnici kreću u suprotnom evolutivnom pravcu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

10:30

Još jedan vozač Tesle izaziva sudbinu: Seo na mesto suvozača i prepustio volan kompjuteru VIDEO
Foto: Tesla promo

Iako kompanija Tesla upozorava da njihov sistem poluautonomne vožnje nije projektovan da se koristi bez nadzora vozača koji bi u slučaju nepredviđenih okolnosti trebalo da istog momenta preuzme upravljačke komande, neki vlasnici ovo upozorenje ignorišu, dok drugi po svemu sudeći nisu dobro informisani.

Tako je jedan vlasnik Modela X snimao unutrašnjost svog vozila sa mesta suvozača dok se automobil kretao auto-putem pomoću asistencije auto-pilota obilazeći druga vozila, a mesto vozača je bilo prazno. Da stvar bude još gora, čini se da vlasnik nije ni svestan ograničenja Teslinog sistema poluautonomne vožnje i uputstva proizvođača koji nalaže da, dok je uključen ovaj sistem, vozač mora da sedi na svom mestu i drži ruke na volanu, kako bi mogao brzo da reaguje u slučaju opsanosti i preuzme upravljanje nad automobilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: