Motociklisti su ponovo na ulicama – razlog za povećanu opreznost VIDEO

Dolazak lepšeg i toplijeg vremena prvi je singal za motocikliste da otvore svoje garaže, srede motore i izađu na ulice. To je ujedno i apel za druge učesnike u saobraćaju da budu oprezniji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

14:00

Motociklisti su ponovo na ulicama – razlog za povećanu opreznost VIDEO

Tim povodom, gost Jutarnjeg programa TV Prva bio je Vladimir Jevtić, Predsednik asocijacije za bezbednost motociklista.

Na šta sve treba u saobraćaju da obrate pažnju i motociklisti i automobilisti, kako bi povećali bezbednost?

"Postoji jedna grupa motociklista koji voze agresivno i nesavesno, međutim većina njih se ponaša kako treba. Ono što je važno je pre svega - uočljivost. Naime, šest od deset nezgoda koje se dogode između vozača automobila i motocikala jeste po principu 'izvini, nisam te video'", objašnjava Jevtić

"Dakle, ako ste motociklista, pozicionirajte se da vas ostali učesnici u saobraćaju vide, koristite visoko uočljivu zaštitnu opremu... Što se tiče vozača automobila, definitivno je to davanje pokazivača pravca."

Više o ovoj temi pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: