Stigla je Mercedesova nova krstarica

Novi Mercedes S klase predstavljen je u sredu 15. maja na svečanosti u Hamburgu.

Podeli

Simbolično, premijera je održana u avionskom hangaru koji se koristi za isporuku najvećeg putničkog aviona na svetu, Airbusa 380.

Pogledajte deo atmosfere sa ove spektakularne prezentacije:

Ime Mercedes sinonim je za kvalitetne automobile čitav jedan vek. Na vrhu game nemačkog proizvođača već 40 godina nalazi se luksuzna limuzina, čuvena S klasa.

Iako je zvanično ime dobila tek 1972. godine, S klasa ili Sonderklasse (posebna klasa) svoje korene ima još u modelu 220 iz 1951, kada je obnovljena posleratna proizvodnja.

Mercedes je u međuvremenu prodao više od 3,5 miliona primeraka ovog top modela, čime je S klasa postala najprodavanija luksuzna limuzina na svetu. Od toga je samo u poslednjoj generaciji kupcima isporučeno 500.000 automobila.

Mercedes S klase uvek je predstavljao vrhunac tehnoloških dostignuća koje su razvijali inženjeri nemačkog proizvođača. Na ovom automobilu kroz istoriju su prezentovane različite, mahom pionirski, sistemi, koji su kasnije primenjivani i u drugim modelima iz game.

Najnovija generacija takođe je dizajnirana sa namerom da bude najluksuznija i tehnološki najnaprednija limuzina koja se ikada pojavila na putevima.

Pogledajte promotivni video novog Mercedesa S klase:

Spoljašnjim izgledom automobil je evoluirao u odnosu na prethodni model. Novi Mercedes S klase izgleda uglađenije, a prednji deo automobila znatno je skladniji i moderniji, ali i sportskiji. Na njemu dominira hromirana, široka maska hladnjaka sa četiri horizontalne lajsne.

Dve horizontalne linije koje se prostiru duž bokova automobila imaju za cilj da pojačaju vizuelnu dinamičnost nove S klase. Zadnji deo automobila dobio je elegantnija stop svetla i branik, uz diskretnije hromirane izduvne cevi.

Nakon Mercedes CLA, kod koga je koeficijent otpora vazduh odličnih 0,23, S klasa stiže sa takođe impresivnim koeficijentom od 0,24.

Automobil je dugačak 5.116 mm, širok 1.899 mm i visok 1.483 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 3.035 mm.

Novi Mercedes S klase duži je za 40 mm od prethodne generacije ovog modela, dok je međuosovinsko rastojanje ostalo isto.

Verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem dugačka je 5.246 mm, a razmak između prednje i zadnje osovine iznosi 3.165 mm. Širina i visina su iste kao kod regularne verzije.

Enterijer obiluje luksuzom, kao što i dolikuje jednom ovakvom automobilu. Fluidne linije naglašene su ambijentalin osvetljenjem, a očekivano dominiraju materijali od kože i drveta.

Poziciju ispred vozača zauzima veliki,12,3 inčni ekran na kojem se očitavaju svi bitni podaci instrumenata. Drugi ekran multimedijalnog COMMAND sistema, istih dimenzija, nalazi se na vrhu centralne konzole.

U bogatu opremu spada i kamera sa opsegom od 360 stepeni, sedišta kroz koja je sprovedeno grejanje, ali i ventilacija, info-zabavni sistem za putnike na zadnjim sedištima, sa ekranima ugrađenim na poleđinu prednjih sedišta...

O tehnologijama i sistemima koje su dostupne na novoj S klasi već smo pisali u posebnom tekstu na našem sajtu. Pomenimo samo neke:

Tu je najpre sistem Adaptive Highbeam Assist PLUS. Ovaj uređaj uz pomoć kamere detektuje nailazak vozila iz suprotnog smera i automatski prilagođava svetlosni snop kako farovi ne bi zaslepili vozača. Sistem se aktivira pri brzinama većim od 30 km/h, prilikom vožnje po mraku i bez ulične rasvete.

Zatim, BAS PLUS sa Cross-Traffic Assist funkcijom: po prvi put Brake Assist sistem pomaže ne samo u sprečavanju sudara sa vozilom koje se nalazi ispred, već i sa vozilima koja dolaze sa strane prilikom prolaska kroz raskrsnicu. Uređaj se aktivira pri brzinama do 72 km/h, na signal koji dobija od kamera, radara i senzora, a ako vozač ne reaguje na prvobitno upozorenje na mogućnost sudara, vozilo se automatski zaustavlja.

Nova S klasa donosi i pojas na naduvavanje ili vazdušni jastuk u sigurnosnim pojasevima na zadnjem sedištu, koji se aktivira u slučaju sudara i služi da spreči ili umanji rizik od povreda kod putnika.

DISTRONIC PLUS sistem sa asistencijom upravljanja pomaže da automobil zadrži odstojanje od vozila koje se nalazi ispred, čak i u usporenom saobraćaju u gradu, kada su česta zaustavljanja i ponovni polasci. Sistem pomaže i da automobil tokom kretanja zadrži centralnu poziciju u svojoj saobraćajnoj traci, podjednako udaljen od vozila sa leve i desne strane.

Novi Mercedes S klase u početku biće dostupan sa četiri pogonske jedinice. U verziji S350 BlueTEC automobil će biti pogonjen 3.0 litarskim V6 turbo-dizel motorom sa 190 kW/258 ks i 620 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Mercedes S350 biće u stanju da od 0 do 100 km/h stigne za 6,8 sekundi. Maksimalna brzina biće ograničena na 250 km/h.

Model S500 koristiće 4.7 litarski benzinski V8 agregat koji razvija 335 kW/455 ks i 700 Nm.

Uz takođe limitiranu maksimalnu brzinu, S500 će iz mesta do stotke ubrzavati za svega 4,8 s.

Pored konvencionalnih, kupcima će biti na raspolaganju i hibridni modeli. Mercedes S300 BlueTEC Hybrid dobijaće snagu od 2.1 litarskog četvorocilindričnog dizel agregata sa 150 kW/204 ks koji će biti potpomognut elektromotorom od 20 kW.

Ova verzija od 0 do 100 km/h stiže za 7,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 240 km/h.

Četvrti model je S400 Hybrid. Pogonski sistem ovog automobila sastoji se od 3.5 litarske V6 benzinske jedinice sa 225 kW/306 ks i elektromotora, takođe od 20 kW.

Uz maksimalnu brzinu od 250 km/h, S400 Hybrid će do 100 km/h stizati za 6,8 s.

Više fotografija novog Mercedesa S klase možete pogledati u našoj Galeriji.

Aktuelno

Predstavljen BMW Gran Lusso Coupé

BMW i Pininfarina su podigli zastore sa svog čeda koje su zajedno dizajnirali i razvili - Gran Lusso Coupé imao je svetsku premijeru na Festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este krajem maja 2013. godine.

Aktuelno ponedeljak 27.05. 09:47 Komentara: 63

Vozači, pazite na bicikliste!

Uoči početka svake motociklističke sezone, pa tako i ovog proleća, dosta se govorilo o bezbednosti motorista i potrebi da vozači automobila i motociklisti povedu više računa jedni o drugima. Međutim, malo je bilo reči o bezbednosti još jedne ugrožene kategorije učesnika u saobraćaju - biciklista.

Aktuelno petak 10.05. 16:35 Komentara: 48

Kako naplatiti štetu zbog rupe na putu?

Rupe na putevima u Srbiji, kao i neadekvatno obeleženi radovi na saobraćajnicama, nisu nikakva novost. Dok se problem ne reši, rupe su pretnja po bezbednost u saobraćaju, ali i čest uzrok štete na automobilu, koja se teško dokazuje i na čiju odštetu se dugo čeka.

Aktuelno ponedeljak 6.05. 19:15 Komentara: 40
strana 1 od 5 idi na stranu