Lov na klovnove: Kod Dubrovnika uhvaćena dvojica, otkriveno ko su

Dubrovačka policija intervenisala je u sredu uveče u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klovna koji plaše ljude pored osnovne škole. Međutim, utvrđeno je da je reč o deci mlađoj od 14 godina.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

13:55

Lov na klovnove: Kod Dubrovnika uhvaćena dvojica, otkriveno ko su
Foto: Thinkstock / ilustracija

''Možemo da potvrdimo da smo sinoć primili dojavu o pojavi dve osobe maskirane u klovnove na području Mokošice. Utvrđen je njihov identitet, reč je o dvoje dece mlađih od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog dela'', rekla je portparol kapolicije Andrijana Biskup.

Portparolka Biskup je dodala da je policija obavestila nadležne vaspitno-obrazovne institucije i roditelje maloletnika.

Nakon SAD, najezda klovnova koji plaše ljude zahvatila je i Evropu, a prerušene osobe počele su da se pojavljuju i na ovim prostorima.

Fenomen se prvo iz SAD proširio na Veliku Britaniju, a odatle na deo zemalja u Evropi. Na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svedočenja o maskiranim ljudima koji mašu noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

Prema pisanju medija, klovnovi koji plaše prolaznike ove nedelje viđeni su u Osijeku, Slunju i Bjelovaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: