Tematski park Dizmaland postaje sklonište za migrante

Benksijev Dizmaland, “najrazočaravajući” tematski park u Velikoj Britaniji, biće pretvoren u sklonište za migrante u Francuskoj.

Život

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

12:17

Default images
Foto: Screenshot

Naime, na sajtu parka stoji izjava: “Uskoro... Dizmaland Kale”, a odnosi se na to da će sav materijal koji je iskorišćen za izgradnju ovog parka biti poslat u izbeglički kamp u blizini Kalea u Francuskoj kako bi se sagradilo sklonište za izbeglice.

Ovaj kamp je trenutno dom oko 3.000 migranata, a najveći broj njih je iz Sudana, Eritrea i Avganistana.

Banksijeva umetnička instalacija je demontirana nakon što je pet nedelja bila postavljena u primorskom gradu Veston super Mare na jugozapadu Engleske.

Ulični umetnik Benksi, čiji identitet ostaje nepoznat, opisao je Dizmaland kao “porodičnu atrakciju koja priznaje nejednakost i predstojeće katastrofe“. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: