Elton Džon: Putin govori gluposti, rado bih se sreo s njim

Elton Džon je izjavio da želi da razgovara sa Vladimirom Putinom zbog, kako kaže, “smešnih” stavova o pravima gejeva.

Život

Izvor: Guardian

Nedelja, 13.09.2015.

15:57

Default images
Beta / AP Photo/Mikhail Palinchak

Pevač se ranije na konferenciji u Ukrajini susreo sa predsednikom te zemlje Petrom Porošenkom s kojim je razgovarao o pravima LGBT zajednice.

Džon je rekao da je Putin govorio “gluposti”, kada je upozorio gej ljude da ne idu na Zimske Olimpijske igre u Sočiju i da “ostave decu na miru”.

Rusija je takođe odobrila zakon koji zabranjuje homoseksualnu “propagandu” među decom, zbog čega je bila žestoko osuđivana na Zapadu.

“Ma dajte, molim vas. Predsednik Rusije govori takve gluposti? Rado bih se sreo s njim. Možda bi mi se smejao iza leđa, kada zatvori vrata i nazvao me potpunim idiotom, ali mislim da bi mi savest bila mirna što sam pokušao”, rekao je Džon za BBC.

On se zahvalio Porošenku i objavio na Instagramu da je od predsednika Ukrajine tražio zabranu diskriminacije na radnom mestu na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, kao i da uvede krivične kazne za zločine počinjene iz mržnje.

Inače, Džon i njegov suprug Dejvid Farniš imaju dva sina: Zakarija (4) i Elajdžu (2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: