"Nestali" Britanac u srpskom raju

„Zaboravio sam adresu hotela, spavao u parku, uradio 17. tetovažu, uživao u vinjaku, Prodigy mi je platio hotel... Opet bih sve uradio!", kaže Piter Roud, simpatični Englez koji je nestao nakon festivala Warrior's Dance. U sredu (19. 9) oko 16 časova odleteo je na Ostrvo, čime je višednevna agonija njegove porodice najzad okončana.

Matija Ninković Izvor: Pressonline.rs

Engleski državljanin Piter Roud (31), za koga se mislilo da je nestao nakon koncerta Prodigy, kaže za Press da je, dok je pola Srbije i Engleske tragalo za njim, proveo tri najlepša dana u životu.

Roud ističe da ne zna sa sigurnošću ni gde je sve bio tokom „nestanka", ali da bi, bez obzira na svu muku kroz koju je prošla njegova porodica, sve isto uradio.

Simpatični Englez ukrcao se u utorak oko 16 časova u avion koji ga je preko Milana odveo na Ostrvo, čime je višednevna agonija njegove sestre Kejt i devojke Vejt konačno okončana. Dok su za njim tragali srpska i engleska policija, porodica i prijatelji, čak i bend Prodigy preko svoje fan stranice, svi sluteći na najgore, Piter nijednog trenutka nije bio u opasnosti. Naprotiv...

- Polako sklapam kockice, ne mogu da verujem da me je pola Srbije i Engleske tražilo u jednom trenutku - počinje priču Piter Roud, držeći "Press" u rukama i gledajući svoju fotografiju na duplerici.

- U subotu je bio koncert, bože, bila je prava ludnica! Sutradan sam se javio devojci, rekao sam joj da je sa mnom sve u redu, a onda sam proživeo pravu nirvanu! Četiri dana u Srbiji su mi najlepše vreme u životu, zaista sam uživao - priča sa osmehom Roud, i pokazuje nam svoju 17. tetovažu, pauka, koju je „zaradio" dok je njegova porodica preživljavala najgore trenutke.

- Ne znam ni ko mi je platio ovu tetovažu... Koštala je valjda 2.500 dinara... Upoznao sam gomilu ljudi, sa svima ću ostati u kontaktu. Bilo je tu i prelepih devojaka, sjajnih momaka - priča Roud, a zatim nastavlja o panici koju je podigla njegova rodbina u Engleskoj.

Dok je Piter uživao, njegova porodica je umirala od pomisli šta mu se desilo.
- Zaista sam se prepala što je nestao, nisam znala šta da radim... Samo ja znam kroz koji sam pakao prošla u prethodnih nekoliko dana. Nije se javljao na telefon, na mejl nije odgovarao, nisam znala kome da se obratim. Ipak, otišao je u drugu državu, ja sam ostala u Engleskoj sasvim sama. Mogao je i da bude mrtav, a da to niko ne zna... Kada se na kraju javio, osetila sam ogromno olakšanje - rekla je devojka Pitera Rouda u telefonskom razgovoru za Press.

- Digli su previše buke. Istina, nakon koncerta nikome se nisam javio. Ne znam sa sigurnošću ni gde sam sve bio... Ma, bio sam svuda! A, vinjak, bože, kako je to dobro piće! Srbi? Pa to je najpozitivniji narod na svetu! Ekipa je fenomenalna, sigurno se vraćam ponovo u Beograd!

Ne hajem šta će mi reći devojka, sestra... Sigurno će gunđati, biće svađe, ali kada bih sve mogao iz početka - ponovo bih isto uradio - iskren je Piter Roud, koji je nakon koncerta, kako kaže, dve noći proveo spavajući na klupama po centralnim gradskim parkovima, budući da nije mogao da pronađe adresu „Siti hotela".

- Bio sam toliko pod gasom da mi nije bilo važno gde sam. Tek u utorak uveče, kada sam polako došao sebi, otišao sam u hotel. Na recepciji sam saznao šta se dešava. Pasoš mi je odnela policija, tu su mi rekli da je bend Prodigy platio moj račun u hotelu. Nisam mogao da verujem! Hej, Prodigy mi platio hotel? Pa ja njih pratim svuda po svetu, beogradski koncert mi je bio 12. put da ih slušam uživo - kaže Piter.

Simpatični Englez nas je na oproštaju upitao kada počinje Egzit, uz poruku da jedva čeka da se vrati u Srbiju i ponovo doživi nezaboravan provod.

Vesti

Ovo je najteža vežba američkih marinaca (VIDEO)

Poznato je da je obuka američkih marinaca teška i ponekad brutalna. Pre nego što vam bude dozvoljeno da odete na bojno polje, morate da izdržite nekoliko meseci teškog i intenzivnog treninga. Simuliranje pada helikoptera jedna je od najstrašnijih vežbi.

Vesti petak 12.02. 16:30 Komentara: 11

Big Time Rush - nova serija na TV B92

Od ponedeljka 15. februara svakog radnog dana u 19h na TV B92 emitovaće se serija “Big Time Rush” po istoimenom muzičkom bendu koji čine četvorica mladića a koja je zaludela tinejdžere širom sveta

Vesti petak 12.02. 14:19 Komentara: 4
strana 1 od 2629 idi na stranu