Sveštenik: luksuz umesto meditacije

Meštani italijanskog mesta Bezana Brijanca zaprepastili su se kada su na društvenoj mreži "Fejsbuk" otkrili da je njihov sveštenik umesto na odmoru radi meditacije kako je i najavio, bio na brodu "Kosta Konkordija", nasukanom pre dve nedelje kod ostrva Điljo.

Život

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

13:34

Default images

"Teško je poverovati da brod tog tipa može biti pogodno mesto za molitve i promišljanje o veri. Sav taj komfor, osvetljenja, zabave svih mogućih vrsta teško da priliče tišini i meditaciji: tako su verovatno razmišljali parohijani Bezane Brijance kada su otkrili da se njihov sveštenik nalazio na luksuznoj 'Konkordiji' umesto na meditaciji, kako im je i najavio", piše list Korijere dela sera.

Don Masimo Dongi razotkriven je posle brodoloma kod Đilja - nikakvo povlačenje na tiho, spartansko mesto radi promišljanja. Sveštenik je bio na odmoru na "Konkordiji" s najbližim članovima porodice.

Izdao ga je komentar njegove rođake objavljen na "Fejsbuku" u noći u kojoj se brod nasukao - pošto je uspela da stigne do obale, devojka je odmah putem interneta obavestila rođake i prijatelje da je čamcem za spašavanje s "Konkordije" stigla na bezbedno, zajedno s ostalim članovima porodice i ujakom, upravo don Masimom.

Parohijani Bezane sada zahtevaju objašnjenje, piše list i dodaje da će sveštenik možda uspeti da im objasni da se i na luksuznom brodu može naći mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: