Svazilend: 12. supruga izbačena s dvora

Dvanaesta supruga kralja Svazilenda Msvatija III, koja je prošle godine uhvaćena u krevetu sa ministrom pravde, izbačena je sa dvora jer je jednog pripadnika bezbednosti isprskala biber-sprejom.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 20.11.2011.

18:00

Default images

Kako prenosi AFP, 23-godišnjoj Notando Dube, poznatijoj kao Ladube, naloženo je da smesta napusti kraljevsku palatu. Odluku o njenom izbacivanju donela je kraljica majka, a podržali su je svi članovi kraljevske porodice.

Mlada kraljica, koja je bila u kućnom pritvoru od skandala sa ministrom pravde Ndumisom Mambom, kazala je za Sandej tajms da je izbačena nakon što je pokušala da izađe iz palate kako bi u bolnicu odvela svoje dvogodišnje dete, koje se povredilo tokom igre.

Jedan od stražara na ulazu u palatu nije hteo da je pusti, pa ga je ona poprskala biber-sprejem.

"Pretio mi je da će me udariti. Morala sam da se zaštitim pa sam ga isprskala biber-sprejem preko očiju", ispričala je Ladube.

Slučaj je dospeo do kraljice majke koja je naredila da se mlada žena protera.

Ladube, koja se sa 16 godina udala za Msvatija III, kazala je da svog muža nije videla više od godinu dana, a da ju je jedan od telohranitelja pretukao kada je u julu tražila da ga vidi.

Ladube je izbačena iz palate ostavljajući za sobom troje dece i gotovo svu svoju imovinu.

Incident se dogodio u vreme kada kralj prisustvuje verskom ritualu koji od njega zahteva da dva meseca bude u izolaciji. Tokom njegovog odsustva, kraljevske dužnosti obavlja njegova moćna majka.

Ladube je treća od 13 surpuga Svazilendskog kralja koja je napustila palatu od 2004.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: