Očinstvo pozitivno utiče na "loše" momke

Već je ranije dokazano da očinstvo utiče na muškarce da manje švrljaju, a sada su američki istraživači utvrdili da ono pozitivno utiče i na kriminalitet, pušenje i konzumiranje alkohola.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

21:30

Default images

Grupa psihologa predvođena Dejvidom Kerom sa Univerziteta u Oregonu pratila je tokom godinu dana ponašanje 200 muškaraca starih od 12 do 31 godine, beležeći promene u pogledu konzumiranja marihuane, duvana i alkohola kao i deliktnog ponašanja.

Objavljena u časopisu "Brak i porodica", studija ističe da su muškarci koji su postali očevi sa 20 ili 30 godina znatno smanjili konzumiranje alkohola i cigareta, a i mnogo manje su se odavali kriminalu, za razliku od onih koji su dobili dete dok su još bili maloletni ili mlađi od 20 godina.

Očinstvo je iskustvo koje može da promeni ponašanje muškaraca čak i onih koji spadaju u kategoriju "loših" momaka, objašnjava Ker. On smatra da bi to moglo da znači da su novopečeni očevi prijemčiviji za pozitivne poruke i spremniji da se menjaju u pozitivnom smislu.

Foto: simmbarb/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: