Zbog krize ljubavnice ostaju bez poklona

Jedno američko istraživanje čije rezultate prenosi "Wall street journal" pokazalo je da bogati biznismeni koji održavaju vanbračne veze planiraju da ukinu poklone i finansijsku pomoć svojim ljubavnicama, pravdajući svoju odluku svetskom ekonomskom krizom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

12:00

Default images

Prema istom istraživanju, koje se bavi razlikama u ponašanju muškaraca i žena suočenim sa finansijskim stresom, većina bogatih žena koje imaju ljubavnike nameravaju da, naprotiv, povećaju svoju darežljivost prema njima.

Više od tri četvrtine bogatih preljubnika izjavilo je da planiraju da potroše manje novca na poklone za svoje ljubavnice, a 82 odsto njih je reklo da će im ukuniti redovna novčana davanja.

Vanbračne veze, naročito one dugotrajne, neminovno će se naći na udaru recesije.

"Bogati ljudi su pogođeni krizom i svi će oni težiti da smanje nepotrebne troškove. U tu kalkulaciju spadaju i ljubavnice i ljubavnici", ističe se u istraživanju kojim je obuhvaćen 191 bogataš sa imovinom od najmanje 13 miliona funti (15 miliona evra) koji je priznao da ima vanbračnu vezu.

U razgovoru sa muškarcima ustanovljeno je da magija romantične veze iščili nakon izvesnog vremena čime oni bivaju spremniji da je okončaju.

Bogatim ženama, međutim, njihove vanbračne veze postaju još važnije u periodima krize.

Manje od 20 odsto žena izjavilo je da namerava da ukine poklone svojim ljubavnicima, a više od polovine reklo je da će im čak povećati finansijska davanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: