Život

Petak, 17.12.2010.

12:06

Seksi i samouvereni Asanž

Osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž je čovek nemirnog duha i izraženog ega, a studentkinje novinarstva ga opisuju kao "seksi i samouverenog", piše londonski "Tajms".

Izvor: B92

Default images

List objavljuje Asanžov portret, navodeći da ga je nekoliko studentkinja novinarstava koje su svojevremeno volontirale kod njega opisalo kao "seksi i samouverenog" i napominje da je osnivač Vikiliksa sa jednom od njih bio u toliko prisnim odnosima da mu je "organizovala spisak dnevnih obaveza i prala čarape".

"Tajms" opisuje Asanža kao čoveka nemirnog duha i izraženog ega, nomadskog stila života, koji teži ekscentričnosti i kojem, izgleda, ne ide od ruke timski rad, pa ga je tako jedan njegov bivši kolega iz Vikiliksa opisao kao diktatora, prenosi Bi-Bi-Si.

U redakcijskom komentaru londonski dnevnik se osvrće i na činjenicu da je Asanžov pravni tim zatražio od sudije da ne otkriva adresu na kojoj će se njihov klijent nalaziti po puštanju iz pritvora u Londonu.

To, po "Tajmsu", dokazuje da Asanž, zapravo, "ne veruje u princip da svaki podatak treba da bude dostupan svakome".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: