Život

Četvrtak, 08.03.2007.

11:50

Gej fudbalsko prvenstvo sveta

Argentina će ovog leta biti domaćin svetskog fudbalskog prvenstva na kome će učestvovati gej reprezentacije više država sa svih kontinenata.

Izvor: B92

Default images

Organizatori su saopštili da je osnovni cilj prvenstva da se svetu pošalje poruka tolerancije i jednakosti svih ljudi, nezavisno od njihove seksualne orijentacije.

Ekipe neće biti sastavljene od profesionalnih fudbalera, već od amatera kojima je fudbal u krvi i koji žele da se nadmeću sa istomišljenicima iz drugih zemalja.

Na gej Mondijalu učestvovaće 32 reprezentacije.

Prvo fudbalsko nadmetanje homoseksualaca , Gay Soccer World Cup, održano je 1992. godine, ali ovo će biti najmasovnije i imaće format pravog Mondijala.

Prvi fudbalski klub u kome su igrali samo homoseksualci zvanično je registrovan u Njujorku još 1981. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: