Život

Nedelja, 20.03.2011.

11:11

Uginuo polarni medved Knut

Polarni medved Knut, zvezda zoološkog vrta u Berlinu, iznenada je uginuo u subotu, javile su svetske agencije.

Izvor: Tanjug

Default images

Knut, koji je postao internacionalna zvezda odmah posle rođenja, čiji su snimci kao ljupke bele, čupave loptice krasili naslovne strane časopisa i suvenire, uginuo je sa četiri godine, što je neuobičajeno rano za njegovu vrstu.

Prosečan životni vek polarnih medveda u prirodi je 15 do 20 godina, ali u zoo vrtovima mogu da žive duže pošto im ne prete glad, žeđ ili infekcije. Rođen 5. decembra 2006. i napušten odmah po rođenju, kao i njegov brat blizanac koji je poživeo samo nekoliko dana, Knut je prvo privukao pažnju čuvara Tomasa Derflajna kojem je bio poveren na negu.

Derflajn ga je hranio na bočicu svaka dva sata i igrao se sa njim pred postiocima vrta koji su u ogromnom broju dolazili da gledaju ljupku životinju. Među posetiocima bio je i holivudski glumac Tom Kruz, a fotografisala ga je i čuvena Eni Libovic, poznata po fotografijama slavnih ličnosti.

Knut je u subotu plivao u bazenu u delu vrta koji je delio sa još tri polarna medveda, kad ga je uhvatio grč i on je uginuo pred stotinama posetilaca vrta. Obdukcija je će biti obavljena u ponedeljak kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: