Caruso

Moderan restoran, terasa sa sjajnim pogledom — tako bi se na prvi pogled mogao opisati restoran Caruso.

Izvor: B92

Petak, 18.02.2011.

09:30

Default images

Adresa: Terazije 23
Telefon: 011/ 32-48-037
Veb sajt: www.restorancaruso.com

Radno vreme restorana i kuhinje: od 8.00 do 24.00 (kuhinja radi od 8.00 do 23.00); nedeljom ne radi;
Gradski prevoz: Autobus - 26, 27, 31; Trolejbus - 19, 21, 22, 22l, 29
Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Dina, Diners, American Express
Bašta ili terasa: da, terasa, 60 mesta
Parking: garaža kod Gradske skupštine i Obilićev venac
Prilaz za osobe sa invaliditetom: da
Muzika: živa muzika od četvrtka do subote, evergreen
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski i nemački jezik
Vegetarijanski meni: da
Vrsta kuhinje: mediteranska
Glavna jela: od 590 do 980 dinara
Dnevni meni: od 600 do 700 dinara
Doručak: da
Rezervacija: obavezna
Zakup: da
Obrok za dvoje: 2.700 dinara Prvi zalogaj ostavlja utisak da je i hrana u ovom restoranu veoma dobra. No, krenimo redom.

Pomalo neobična, možda i suvišna statua krasi centralni deo restorana, tavanica je neobična, osvetljenje dobro, terasa s mnogo zelenila i finom belom tendom pruža ugodan osećaj.

Prijatnom ambijentu pomaže i dobra usluga, zaista, tu nemamo nikakvu zamerku, a kako je leto, preporučujemo da radije sedite na terasi s koje se pruža fantastičan pogled.

Da li smo naglasili da se restoran nalazi na osmom spratu poslovne zgrade Privredne komore?

Iako ime čuvenog italijanskog tenora Carusa navodi na pomisao da meni nudi italijanske specijalitete, reč je, zapravo, o internacionalnoj kuhinji.

Naš predlog je italijanska salata s pastom i piletinom, služi se kao glavni obrok, puna je paradajza, zelene salate, kačkavalja, veoma osvežavajuća, lepo aranžirana i dovoljna ako niste mnogo gladni.

Ako takođe niste mnogo gladni, dobar izbor je karpačo od bifteka.

Meso je veoma ukusno, kvalitetno, jedino bi ga moglo biti više. Sveža rukola i parmezan zaokružuju pun ukus mesa. Ako ste za egzotiku, probajte hindu piletinu — na sto će stići sočna piletina u neobičnom ali ukusnom prelivu od karija, sirupa od javora, sa indijskim orahom, a kao prilog grilovano povrće, pirinač i pomfrit, gde pomfrit nema šta da traži, ali dobro de.

Uz ovo jelo nemojte poručivati salatu, a porcija je obilna. Za preporuku je još i argentinski stek, koji se služi na prženicama od hleba, s krompirom pečenim u ljusci, a filovanim pavlakom i lukom (mi bismo bili zadovoljni da je filovan i samo puterom ili komadićem kačkavalja). Glavna jela veoma su obilna, pa malo više cene ne izgledaju tako visoke.

Ovog puta nismo se latili deserta, ali jesmo ajskafea koji je veoma dobar, u velikoj čaši, s mnogo sladoleda i šlaga, lepo ukrašen topingom od čokolade. Karta vina je bogata. Dobar izbor u smiraj dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: