Zekin salaš

Krčedin je sremsko selo smešteno ispod južnih ogranaka Fruške gore, na tri kilometra od autoputa Beograd — Novi Sad (izlaz kod Beške). Od Beograda je udaljen oko 50 kilometara, a od Novog Sada tridesetak.

Izvor: B92

Petak, 24.12.2010.

13:59

Default images

Adresa: Uče Zekovića 7, Krčedin
Telefon: 022/ 500-314, (064) 641-55-72
Veb sajt: www.zekinsalas.com

Radno vreme restorana i kuhinje: od 11.00 do 22.00, ponedeljkom ne radi
Kartice: Dina, Maestro, Master, Visa, American Express
Bašta ili terasa: da, bašta, 300 mesta
Parking: da
Muzika: tamburaši petkom, subotom i nedeljom
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vrsta kuhinje: vojvođanska
Glavna jela: od 400 do 900 dinara
Rezervacija: potrebna vikendom Najveća atrakcija Krčedina svakako je ada koja se pruža nasuprot sela na Dunavu. Ona je jedna od retkih oaza u kojoj se slobodno kreću brojna krda konja, magaraca i veliki broj ptica, pa predstavlja pravi mali raj za sve ljubitelje prirode, lova i foto-safarija.

U samom centru Krčedina, naspram crkve, nalaze se Zekin salaš i njegov već poznati Etno restoran. Na površini od jednog jutra salaš raspolaže etno restoranom, jedinstvenim Muzejom zeca, galerijom Guvno, suvenirnicom. Restoran i čitav salaš krasi prelepa bašta koja može da primi do 300 gostiju. Salaš će vam dočarati neko već zaboravljeno vreme, kada je obrok trajao satima, a jela su se lagano smenjivala na stolu. U zadnjem delu salaša nalazi se poljana sa sadržajem za decu, kokama, guskama, ovcom Megi i jednim magarencetom. A tu je i beli zec, naravno.

Dok prelistavate bogati meni, predlažemo vam da probate neku od veoma kvalitetnih domaćih rakija uz mezetluk: sremski kulen, džigernjaču ili domaće pikantne pihtije.

Onda na red dolaze supe: pačja, guščija, teleća ili mađarska krem čorba od bundeve.

Čorbe su bogate mesom, guste i veoma ukusne.

Što se glavnih jela tiče, preporučujemo vam da probate neko od neuobičajenih i nesvakidašnjih jela: ukrajinske piroge, punjenu rolovanu patku ili gusku u vinu (koja je sočna i izuzetno ukusna).

Sremci ne bi bili Sremci kad vam za kraj ne bi ponudili nešto od svojih slatkih jela: štrudle i pite s makom ili orasima, salčiće, šufnudle (slatko testo u obliku prstića uvaljano u prezlu) ili gombice.

Odlična je bundevara, pita s orasima prosečna.

Obavezno probajte domaće belo vino koje izuzetno prija uz ovakav obrok, osim u slučaju da ste u ulozi vozača. Ili još bolje, Chardoney Kovačević (oko 1.600 din).

Vikendom za vreme ručka, goste obično uveseljava tamburaški orkestar, koji bi bolje ’legao’ uveče nego preko dana kad vam je samo do toga da uživate u miru i prirodi.

Relativno umerene cene, atraktivan ambijent, raznovrstan meni i nešto sporija ali simpatična usluga bile bi osnovne karakteristike ovog salaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: