Zara

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2006.

12:08

Default images

Pitanje: Kakvog su kvaliteta stvari firme Zara koja bi trebalo da se otvori u Bgd. i da li imate neko iskustvo sa tim? –  Vesna Savić

Ika: Moram Vam priznati da sam za odgovor na Vaše pitanje sačekala potrebno vreme da se to i otvaranje i desi.

U prošlu subotu uputih se u Knez Mihailovu ulicu i naiđoh na očekivanu gužvu. Masa ženskog roda, svih uzrasta i veličina, vrlo pristojno i kulturno, gurala se da uđe u prostor i osmotri ponudu dugo očekivane španske modne kuće Zara.

Naravno, sa svima njima i ja, te sam u tom istom trenutku shvatila prvu grešku koju sam načinila. Naime, pošla sam u pohod sama! Znači, prvo što ćete uraditi, je da nađete dostojnog poklonika razgledanja odežde. On ili ona, mora imati na umu tri stvari:

1. da odvoje barem sat do dva slobodnog vremena

2. da nisu nervozni i klaustrofobični i da im ne smeta prevelika gužva

3. spremnost na strpljenje, strpljenje i samo strpljenje

E, sada da pređemo na suštinu Vašeg pitanja.

Ono što se za generalno za kuću Zara može reći jeste da uglavnom pruža dobar kvalitet za ponuđenu cenu. Nekada se dogodi da nije tako, ali to je vrlo retko. Zapravo češće se dogodi da nešto platite 15-20 evra i onda ga nosite nekoliko sezona. To su bar moja iskustva i iskustva mojih drugarica. Velika prednost Zare u odnosu na ostale je što veoma brzo izbacuje nove kolekcije stvari koje oličavaju dobar trend sezone. Tako, za mnogo manje para možete steći stvar koja sliči na Pradinu suknju ili na cipele Marka Džejkobsa.

Takođe, ima tu stvari i za one inventivnije koji vole da kombinuju i sami grade svoj stil. Beogradski ogranak Zare nudi ponudu za decu, za muškarce i, naravno, ženskaće. Kako sam ranije imala sreću da se tokom boravka u inostranstvu, koliko-toliko upoznam s kvalitetom i raznovrsnošću njihove ponude mogu da potvrdim da je ova prva ruka isporuke vrlo dobra. Takođe, ono što znam da mnoge interesuje jesu cene. One su uglavnom slične ostalim ograncima Zare kroz gradove Evrope. Naravno, ima tu ima i neprimereno precenjenih stvari. No, na to nemojte obraćati pažnju, to su samo izuzeci.

Ponuda je vrlo osvežavajuća. Mislim da će svako naći ponešto za sebe i naravno ima stvari za svačiji džep. Kao u svim artiklima velikih industrija, procenat sintetike i viskoze je značajan, tako budite spremne na hladno i ručno pranje. Tu su i svila, koža i neki drugi cenjeni materijali, koji prirodno određuju više cene određenih artikala.

Za kraj moram da pohvalim sve ženskaće koje su se obrele prošle subote oko 13h u prostorijama ženskog dela Zare. Toliku količinu lepog oko sebe nisam imala prilike odavno da vidim. Prelepe gospođe i gospođice, s naoružane kulturom i strpljenjem.  Muški pratioci su se bez imalo nervoze probijali kroz prostorije, nasmejani i prepuni osmeha za svoje drage… Možda je to zbog toga što Zara ima i muško odeljenje? Ko će ga znati, nije ni važno. Važno je da je postojala velika količina ljudi pozitivne energije, pa neka su se okupili u banalne modne svrhe.

Ne zaboravite na još jednu prednost naše Zare – rade i nedeljom do 16h. Ko voli nedeljne šetnje, eto nove rute…

ps. U svim Zarama ovoga sveta defiluje ogromna količina ljudi. Zato ne ljutite se i ne uzbuđuj te se. Eto, bar smo tu već ispunili evropski standard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: