Levi's povukao reklamu zbog scena nereda

Levi’s je privremeno odložio britansku premijeru svoje prve globalne reklamne kampanje zbog bojazni da sadrži „rizične“ scene nereda.

Više fotografija nereda u Londonu pogledajte u našoj Galeriji

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2011.

23:59

Default images

Kontroverzna reklama uključuje snimke demonstracija koje prati krilatica „Samo napred“ (Go Forth).

Naslovljena „Levi’sovo zaveštanje“ (Levi's Legacy) ona je već dostupna na Facebooku i YouTubeu, ali je kompanija odlučila da je ne emituje na britanskoj TV i u bioskopima, kao što je prvobitno planirano.

Snimljene u maju u Berlinu, masovne scene jezivo posećaju na prizore nereda i nasilja koje koje ovih dana obilaze svet. Stoga su sajtovi posvećeni modi i advertajztingu kampanju okarakterisali kao „neosetljivu”, „neukusnu” i puštenu „u nezgodan čas”.

Više fotografija nereda u Londonu pogledajte u našoj Galeriji

„Nadam se da ćemo se sutra probuditi i videti da je video povučen sa YouTubea i ostalih platformi”, piše na sajtu FashionFoieGras.com.

Izgleda, međutim, da u Levi’su pomno prate reakcije i da su sporne scene nereda već izbačene iz originalnog videa.

„Iako je 'Go Forth' kampanja oličenje energije i događaja našeg vremena, nije povezana sa konkretnim pokretom ili političkom situacijom. Reč je o optimizmu, pozitivnoj akciji i pionirskom duhu”, rekao je predstavnik za štampu iz Levi’sa.

Ovo je, inače, prvi put da kompanija lansira globalnu liniju proizvoda od džinsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: