Milan FW: Blumarine, Armani, Gucci

Kuća Ane Molinari ne odustaje od damskog stila, Armani je bio u crnom raspoloženju, a Frida Đanini je pokazala da „Guči” garderoba može da se nosi i preko dana.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

17:02

Default images

BLUMARINE

Uzdržana, svedena sportska garderoba? Ideja da će se to ikada destiti na reviji „Blumarin“ jednako je nezamisliva kao i ona da će se Silvio Berluskoni zamonašiti.

Ova kuća jedno je od poslednjih milanskih utočišta za žene koje vole damsku garderobu, dobar provod i umerenu skromnost. S komercijalne tačke gledišta, taj pristup se i te kako isplati.

Za sezonu jesen/zima 2010/2011, kuća je ponudila zebra i leopard šare, koketne resice, puno kože, antilopa i kristalnih ukrasa. Vlasnica kuće Anna Molinari pronašla je u dizajnerki Carlyne Cerf de Dudzeele srodnu dušu sa smislom za humor i jasnom idejom o viziji „Blumarina”.

Nekoliko minuta pre revije Carlyne je izjavila, „Obožavam novu kolekciju! Osmišljena je za devojku za kojom će se svaki muškarac okrenuti na ulici.“ Sudeći po prodaji koja je skočila uprkos recesiji, mnoge žene širom sveta upravo to i žele.



GIORGIO ARMANI

Reviju Đorđa Armanija obeležila je crna boja i somot u tamnim nijansama. Ono što je kreator nazvao „novim šikom” svodi se na kratku suknju, jaknu naglašenih ramena – ponekad i špicastih – i kroj koji podseća na stil Džoan Kroford iz četrdesetih.

Poslednje dve suknje koje su zatvorile reviju bile su iznenađujuće „pogrebne” za izlazak na crveni tepih, ali sve drugo se savršeno uklapa u kategoriju koju kupci popularno nazivaju „posle pet”.
Giorgio Armani (Beta/AP)
S obzirom da je u kolekciji preovlađivala crna, imalo je smisla što su dodatni komadi bili u boji: zeleni i crveni kaputi i narandžasti džemperi od mohera. Izuzetak od uobičajenog Armani stila bile su cipele sa štiklama poput igli i beretke sa resama koje su izgledale kao da je neki morski stvor pao s visine pravo na glavu mankenke.

GUCCI

„Odrasla sam. Ovo su zreliji modeli za zrelije žene, jer to sam sada i ja”, rekla je Frida Đanini (Giannini) posle revije.

Iako ima 38 godina i teško da se može smatrati sredovečnom, u kolekciji za jesen/zimu 2010/11. konačno je pokazala da je stekla dovoljno samopouzdanja da se malo opusti, a ne da iz petnih žila pokušava da bude pošto-poto u trendu. Kao inspiraciju Frida je navela dvedesete i šezdesete.

Reviju je otvorila kreacijama u krem, golubije sivoj i bež boji – uzanim pantalonama, kaputima i jaknama sa krznenim detaljima.
Gucci (Beta/AP)
Ultra kratke haljine zamenila je nešto dužim, uz čizme koje dosežu tik do njihovih rubova – eto kako da se bude seksi na fini način.

Finalna parada večernjih haljina – sve same kratke crne haljine ispresecane čipkom u zmijskoj šari i nojevim perjem – bio je povratak tradiciji brenda sa brojnom klijentelom koja često šeta crvenim tepihom.

Ali najveći utisak posle revije jeste uspeh Đaninijeve u oživljavanju ideje da „Gučijeva” garderoba može da ima svoj život i na dnevnoj svetlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: