Milan FW: Prada, Fendi, Just Cavalli, D&G

Najviše prašine u prva dva dana na milanskoj Nedelji mode (24.02-1.03) podigla je Mijuča Prada koja je na pistu vratila ženstveni izgled i mankeneke sa oblinama. Da li će i drugi slediti njen izbor?

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

14:54

Default images

PRADA

Da biste bili predvodnik na sceni punoj haosa i kakofonije od multi-platformi i modnih vesti, potreban je čist um i jasna slika o tome šta žene žele i šta im nedostaje. Mijuća Prada je to pokazala na svojoj novoj reviji u velikom stilu.

”Ovo je uobičajena garderoba”, rekla je kreatorka iza scene pre revije. “Klasika. Revidirala sam stvari koje sam dizajnirala devedesetih”.

Modeli su nosili frizure u stilu “košnica” iz šezdesetih, a među njima su bile i Ketrin Meknil, Ducen Kros i Lara Stoun, manekenke koje zbog svojih ženstvenih oblina poslednjih par godina uglavnom nisu odgovarale tipu ženskog ideala propagiranom na Pradinoj i revijama drugih kreatora.

Kasting agenti su verovatno imali noćne more da pronađu manekenke sa bujnim poprsjem na kojem je bio glavni fokus. Svaka devojka koja nije imala brižitbardovsku građu bila je ”potpomognuta” penušavim čipkanim karnerima preko grudi.

Kolekcija je obilovala ženstvenim siluetama, sa visokim strukom i prepoznatljivim “prada” dizajnom: kašmirski kaputi sa dva lica, suknje u stilu pedesetih i šezdesetih, jakne i sakoi sa dvoslojnim kragnama od krzna, džemperi sa kaiševima i “pamps” cipele.

Lepo što Prada konačno vidi ženu koja nosi njene modele baš tako - kao ženu, a ne kao zombi armiju tinejdžerki koje su hodale njenom pistom u poslednje vreme - što je i druge nagnalo da kopiraju tu unifromsianu estetiku. Klijenti će nesumnjivo voleti ovu promenu, samo je pitanje da li će revija ostvariti širi efekat od toga i vratiti obline u vrhunsku modu.

Just Cavalli (Beta/AP)
JUST CAVALLI

Glamurozni grandž. To je bila poruka na reviji Just Cavalli.

Modeli su nosili upadljive ogrlice i krznene kragne preko kariranih flanelnih košulja i crnih mini suknji.

Drugu kombinaciju činili su veliki džemperi sa braon, sivim i crnim zakrpama, majušni zeleni kiltovi i crno-zlatne brokatne čarape.

Slojeviti izgled je ključni trend za sezonu jesen/zima 2010/2011, ali sve pohvale za Kavalija koji je to učinio na svoj jeretički način, sa sve leopard printom.

Verovatno nema mnogo devojaka koje će imati smelosti za kompletan izgled, ali će svakako moći da proberu po neki komad odeće.

Jedno je sigurno, Kavali devojka nika neće ugroziti svoj seksepil.
Fendi (Beta/AP)
FENDI

Čak je i rimska kuća superdeluks krzna bila dosledna uzdržanom raspoloženju sezone.

Ove zime, kada svi vodeći dizajneri vode računa o „spuštanju lopte“ i preoblikovanju siluete, Karl Lagerfeld je pokazao široke kapute, talasaste bluze, široke suknje do pola lista u „kantri“ stilu i paletu sive, nebo plave, bež i boje senfa.

I obuća bila u skladu sa opštim utiskom senzitivnog i nosivog. Ovoga puta nije bilo čuvenih vrtoglavih platformi, već čizama sa štiklom, gumenim vrhom i pertlama na vrhu.
D&G (Beta/AP)
D&G

Scenografija nalik planinskoj kolibi i video slike snežnih vrhova već su najavili šta da očekujete od revije, ali ako ste imali sumnju da je na pomolu ski ekstravaganca, već prvi izlaz je razrešio sve dileme...Nataša Poli u crvenom vunenom bodiju sa belim pahuljama, na čelu naočari za skijanje sa veštačkim dijamantom a na (golim) nogama krznene eskimske čizme.

Ostatak revije bila je razrada ovih motiva zimske idile. Uz bodi-džempere pistom su prošetali i kardigani sa kaiševima i skijaška odela.

Ugljeno-sivi uzani džemperi pretvoreni su u već prepoznatljive haljine čuvenog dvojca. A krzna nije bilo samo na čizmama, već i na kardiganima, suknjama, čak i šortsevima.

Ko bi uopšte poželeo da napusti kolibu kada bi ceo dan mogao po njoj da šeta u ovome?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: