Nedelja, 20.10.2013.

19:50

Robert Kenedi je "ukrao" mozak Dž. F. Kenedija?

Nova knjiga optužuje Roberta Kenedija da je „ukrao“ ostatke mozga svog ubijenog brata nakon što je obavljena autopsija.

Izvor: Daily Mail

Default images

Nakon što je Džon F. Kenedi ubijen u Dalasu, njegovo telo je prebačeno u Vašington kako bi bila obavljena autopsia u mornaričkoj bolnici Betelda.

Njegov mozak stavljen je u čelični kontejner koji je potom smešten u tajnom postrojenju tajne službe.

U jednom trenutku, kontejner je bio transportovan do Nacionalnog arhiva.

Autor Džejms Svonson, koji je napisao knjigu „Kraj dana: Ubisto Džona F. Kenedija“, izjavio je za New York Post da je kontejner smešten u bezbednu sobu koju je koristila bivša sekretarica predsednika, Evelin Linkoln.

U oktobru 1966. godine je otkriveno da je nestao sadržaj kontejnera, i mozak nekadašnjeg predsednika više nikada nije bio pronađen.

Istraga koju je Svonson sprovodio navela ga je da pomisli da je Robert Kenedi, tada državni tužilac, uzeo mozak uz pomoć svog sekretara.

Motivacija za ovaj bizaran potez nije poznata, ali poklonici teorija zavere smatraju da je krađa trebalo da spreči objavljivanje informacija u vezi sa prirodom ubistva.

Drugi, uključujući tu i Svonsona, smatraju da je Kenedi manje razmišljao o ubistvu a više o zdravlju njegovog brata.

„Moj zaključak jeste da je Robert Kenedi uzeo ostatke mozga svog brata, ne da bi sakrio dokaze u vezi sa ubistvom, već da bi prikrio pravo stanje bolesti predsednika Kenedija, ili da bi sakrio dokaze o lekovima koje je on uzimao“, tvrdi Svonson.

Tek godinama nakon smrti predsednika otkriveno je da je većio deo svog života patio od Adisonove bolesti.

Do ove bolesti dolazi kada nečije telo ne proizvodi dovoljno hormona, a tretman uključuje broj zamenskih hormona koji se u telo ubacuju putem lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: