"Pacijentima nikada ne smete reći da im predstoji borba"

Pacijentima obolelim od raka ne treba govoriti da im predstoji „borba“ protiv bolesti jer su tako pod iscrpljujućim pritiskom.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

14:45

foto: thinkstock

Humanitarna organizacija Macmillan Cancer Support upozorila je da pacijentima lečenje od raka ne treba predstavljati kao borbu jer se tada osećaju krivima zato što priznaju da se plaše smrti koja im se predstavlja kao izvesna.

Oni navode da hiljade obolelih od raka umire u bolnici samo zbog loše komunikacije o tome koliko im je još života preostalo.

Istraživači navode da skoro dve trećine obolelih nikada nema priliku da priča nekome o svojim strahovima od smrti jer moraju da ispadnu „borci“ u očima drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: