Zaboravite sunđere – ovo je najprljavije mesto u kuhinji

Naučnici su upozorili da su fioke za povrće u frižideru najopasnije mesto u kuhinji - sadrže skoro 8000 bakterija na kvadratnom centimetru, što je 750 puta više od onoga što se smatra bezbednim po ljudsko zdravlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

16:55

Zaboravite sunđere – ovo je najprljavije mesto u kuhinji
Foto: Thinkstock

Upravo na tom mestu mogle bi da se kriju salmonela, E.coli i listerije, piše Daily Mail.

Ako u fiokama ostavite povrće ili voće na duže vreme i ne čistite ih redovno, namirnice će trunuti, a bakterije se množiti. Iako to nije vidljivo vašem oku jer ne obraćate dovoljno pažnje, stvaraju se plesni neugodnog mirisa koje mogu da budu izvor zaraze.

Takođe treba imati na umu da se ovaj proces događa nedaleko od ostale hrane u družideru koju ljudi nekad konzumiraju svežu, bez kuvanja.

Zato odmah bacite sve trule namirnice, operite fioke vrućom vodom i deterdžentom, isperite ih i osušite, a ostatak namirnica vratite nazad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: