Kada majka čuje sina prvi put...

“Hej, mama, možeš li da me čuješ?” Ove reči koje je izgovorio najmlađi sin četrdesettrogodišnje Don Kim iz Teksasa bile su prvo što je ona čula, nakon što je pre petnaest godina izgubila sluh.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

14:27

Default images

Ova majka troje dece mislila je da nikada neće čuti glas svog najmlađeg sina, osmogodišnjeg Ašera. Međutim, sve se promenilo krajem prošle godine, kada je zahvaljujući televizijskoj emisiji “The Doctors” Kim dobila priliku da se podvrgne revolucionarnoj operaciji.

Njoj je u losanđeleskom institutu “House Ear” ugrađen kohlearni implant, elektronska naprava koja se hirurškim putem ugrađuje poptuno gluvim osobama uz pomoć koje oni mogu ponoov da čuju. Kvalitet sluha nakon ugradnje ovog implanta nije isti kao prirodni sluh, ali je osoba nakon operacije sposobna da čuje druge glasove i veliki spektar zvukova iz prirode.

Emisija o Kim i njenom sinu u Velikoj Britaniji biće emitovana 7. februara, prenosi “Daily Mail”.

“Ne plašim se operacije. Više se plašim toga što ću čuti. U svojoj glavi mogu da čujem glas svog sina, iako znam da je nemoguće da ga čujem. Možda se plašim poređenja toga što ću čuti i što mi moj mozak bude govorio da čujem”, kazala je majka pre podvrgavanja operaciji.

Ubrzo posle operacije, meleni Ašer prišao je majci s leđa izgovorviš: “Hej mama, da li možeš da me čuješ?” Oboje su potom briznuli u plač, a radosna majka nije krila oduševljenje:

“Ovo je divno i daleko bolje od onoga što sam očekivala. Toliko sam se plašila toga šta ću čuti i kako će to zvučati. Još uvek sam oduševljena!”

Pročitajte: Čuo majčin glas posle dve godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: