Sprečite svinjski grip - saveti

Dr Vajnej Gojal (Vinay Goyal), svetski autoritet na području nuklearne medicine sa više od 20 godina iskustva dao je nekoliko efikasnih uputstava o kojima se nedovoljno govori. Saveti dr Vajneja izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spreciti kontakt s virusom H1N1.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

14:00

Default images

Koje god mere opreza preduzmete, vrlo ćete verovatno ipak doći ukontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem sprečiti ga da oživi u telu i učini nas bolesnima.

Vrata na koja virus ulazi u naše telo su nozdrve i usta.
Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije virusom H1N1, kako biste sprecili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete preduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputstvima. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog lečenja Tamifluom.

Dakle,

1. Često perite ruke.

2. Suzdržite se napasti da dirate bilo koji deo lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu.

3. Promućkajte u ustima i grgoljite dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvobitne infekcije grla ili nosa da zaživi u telu i da počne da pokazuje karakteristične simptome. Obično grgoljanje stvarno može sprečiti
razvoj bolesti.

4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nozdrve s toplom slanom vodom. Snažno izduvavanje nosa i brisanje obe nozdrve smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i ono je vrlo delotvorno.

5. Podržite prirodni imunitet hranom koja je bogata C vitaminom. To se odnosi na (kiseli) kupus, papriku, sveži peršun, voće... Ako uzimate C vitamin,da biste poboljšali apsorpciju uzimajte onaj oblik koji ima cinka i koji je prirodnog porekla (acerola itd.)

6. Pijte što veće količine toplih napitaka. Ono ispire žive viruse iz grla u želudac u kome oni ne mogu da prežive i učine nas bolesnim.

7. Koristite koloidnu srebrnu vodu.

Zadržite optimizam, bolesti prolaze kako i dolaze!

Izvor: Zdrav život.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: