Ekran - najveći adut Samsung Galaxy Note 7

DisplayMate kaže da je Samsungov fablet koji bi uskoro trebalo da se pojaviti na tržištu dobio odlične ocene u gotovo svim kategorijama.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Petak, 12.08.2016.

08:32

Ekran - najveći adut Samsung Galaxy Note 7
Tanjug / AP Photo/Richard Drew

Galaxy Note 7, koji će se naći u prodaji krajem avgusta, opremljen je QHD SAMOLED ekranom dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra) i rezolucije 2.560 x1.440 piksela. Ekran je zakrivljen na ivicama.

U DisplayMateu kao prednost, između ostalog, ističu mogućnost izbora između četiri načina prikazivanja boje (umesto samo jednog, kako je na većini pametnih telefona i tablet računara. Jedan od tih načina omogućava, recimo, prikaz sadržaja u rezoluciji 4K na 4K UHD televizorima.

Galaxy Note 7 izdvaja se i po širini raspona boja koje može reprodukovati, kao i po osvetljenju, dobrom kontrastu i niskom nivou odraza.

Ekran je zaštićen Gorilla Glass5 staklom, koje je ranije najavljivano kao trajnije i otpornije od prethodnika, kao i Edge Panel funkcijom na bočnoj ivici koja jednim dodirom omogućava pristup aplikacijama, vestima i funkcijama kao što su kontakti, kalendar ili prednja kamera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: