iPhone 7 neće imati Home dugme?

iPhone 7, novi flegšip model, biće predstavljen u septembru, a do tada internetom neće prestati da kruže glasine...

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

14:10

iPhone 7 neće imati Home dugme?
Foto: Gettyimages

Prema navodima izvora koji pripada jednom lancu snabdevača u Kini, Apple planira da na iPhoneu 7 ukine Home dugme. Novi smartfon bi umesto tradicionalnog fizičkog dugmeta na ekranu trebalo da ima digitalno dugme osetljivo na dodir, piše DigiTimes.

Home dugme bilo je do sada prisutno na svakom Appleovom smartfonu od pojavljivanja prvog iPhone modela na tržištu 2007. godine, što znači da bi njegov izostanak predstavljao radikalnu promenu.

Analitičar kompanije KGI Securities Ming-Li Kuo izrazio je sumnju da Apple planira da naredni ‘veliki’ model predstavi u 2017. godini, piše Mirror.

Kuo navodi da će iPhoneu 7 najverovatnije nedostajati ‘brojne atraktivne karakteristike koje bi pospešile njegovu prodaju’, i da bi u velikoj meri mogao da liči na već postojeće modele iPhone 6 i 6S.

Ipak, naredni flegšip model koji će biti predstavljen u 2017. će najverovatnije biti jedan od najinovativnijih Appleovih modela u pogledu dizajna, s obzirom na to da bi mogao u potpunosti da bude napravljen od stakla, a da celu njegovu prednju površinu čini zakrivljeni OLED ekran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: