Evo koliko je bilo teško poslati e-mail 1984. godine

Kako bi danas poslali mail sa računara ili pametnog telefona, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi i klikova. Međutim, nekada je to bio poprilično komplikovan proces iako su ga znalci nazivali “ekstremno laganim”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

16:20

Evo koliko je bilo teško poslati e-mail 1984. godine
Foto: YouTube Screenshot

Tehnologija napreduje neverovatnom brzinom. Neka rešenja, softver i hardver koji su još pre nekoliko godina smatrani naprednima, danas nam se čine kao davna istorija. Nije zato nikakvo čudo što postupak slanja običnog maila u 80-im godinama prošloga veka danas izgleda kao scena iz noćne more.

Londonski Thames TV nedavno je otišao duboko u sopstvenu arhivu i "iskopao" upravo prilog o slanju elektronske pošte .Entuzijasti su ovaj proces tada nazvali "ekstremno jednostavnim", iako je on uključivao prespajanje kablova, korišćenje telefona s rotirajućim biračem i neke naizgled ne previše jednostavne naredbe.

Na samom početku, računar je morao da se poveže s modemom, a nakon toga i sa Prestel mrežom i to pomoću - poziva telefonom. Kada je to učinjeno, korisnik se morao ulogovati na servis "Micronet 800".

Preporučujemo vam da pogledate svih šest minuta fascinantnog priloga i budete zaista zahvalni na današnjoj tehnologiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: