BlackBerry se u potpunosti okreće Androidu

Nakon umerenog komercijalnog uspeha i relativno pozitivnog prijema svog najnovijeg Priv smartfona, iz kanadske kompanije BlackBerry su najavili da će se u potpunosti prebaciti na Android

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.01.2016.

13:42

BlackBerry se u potpunosti okreće Androidu

Direktor kompanije Džon Čen potvrdio je u intervjuu koji je dao na CES sajmu da će svi BlackBerry smartfoni koji budu pokrenuti u toku 2016. godine imati Google-ovi mobilni operativni sistem.

Moglo bi se reći da je ovo potez na koji se dugo čekalo, ali i da je bolje ikad nego nikad. Nekada industrijski gigant, BlackBerry se bori već dugo da pronađe naklonost novih korisnika, koji sve manje brinu o BlackBerry-evoj bezbednosti i sigurnosti a više o aplikacijama i igrama, a to je nešto u čemu BlackBerry OS nikada nije bio dobar. Prelazak na Android je već doneo kompaniji nekoliko pozitivnih poena pa bi dobro bilo videti da se nastavi tim putem.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: