Vice: Ušla sam na IRC čet u Srbiji u 2015. godini

Beše 1998. kada je nam je tata, inače potpuni zaluđenik za tehniku, doneo internet u kuću. Tada WWW nije bilo toliko popularno u Srbiji, pa ni ja nisam bila baš epohalno uzbuđena zbog toga.

Tehnopolis

Izvor: Jelena Odanoviæ

Četvrtak, 08.10.2015.

14:52

Default images

Sećam se da je bratu i meni bilo dozvoljeno da se prikačimo na net pola sata dnevno, a da nam je to ionako bedno vreme krala beskrajno spora konekcija zahvaljujući kojoj nismo stigli ni da učitamo pola slika. A baš smo hteli da ih vidimo!

Tek par godina kasnije, počela sam da otkrivam čari domaće IRC scene. Nekoliko godina sam tako visila na domaćim kanalima, komunicirajući sa potpunim neznancima besciljno surfovajući netom.

Dešavalo mi se i da par meseci svake večeri svratim na neki kanal, ispričam se sa „poznanicima" i nekim novim nick-ovima, mada sam veoma mali broj ljudi upoznala uživo. Mahom se sve dešavalo i završavalo samo online.

Sećam se jednog, ne baš popularnog kanala #magija i potpuno bizarnih likova koji su se tu skupljali. Među svim tim „frikovima" koji su razmenjivali drevne mudrosti i apstraktna iskustva koja kao da je sam Linč kreirao, meni je bilo savršeno zabavno i čak, veoma prijatno.

Moja tadašnja fasciniranost okultnim svetovima, spiritualnošću, meditacijom i potreba da mistifikujem zapravo sve što se oko mene (i u meni) dešavalo dodatno su potrekrepljivale (dez)informacije koje bih tamo dobijala. A bilo je zaista svega.

nastavak teksta pro;itajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: