Mnoge velike kompanije će sačekati sa prelaskom na Windows 10?

Microsoft će objaviti Windows 10 29. jula, ali iako kompanija čini velike napore da omogući svima da izvrše nadogradnju ili instaliraju novi operativni sistem istog dana, ispostavilo se da nisu svi korisnici voljni da to odmah i učine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 13.06.2015.

14:10

Default images
YouTube Printscreen

Istraživanje koje je sprovela istraživačka agencija Adaptiva na Microsoftovoj Ignite konferenciji pokazalo je da čak 71 odsto ispitanika planira da sačeka najmanje šest meseci pre nego što instalira operativni sistem na svojim računarima. Značajno je istaći da se ovo odnosi i na one koji donose odluke u IT organizacijama sa velikim brojem uređaja. Štaviše, čak 49 posto njih je reklo da će sačekati godinu dana, ili čak i više nakon objave operativnog sistema.

Što se tiče razloga za ovakvu odluku, 98 posto njih je ukazalo na kompatibilnost aplikacija i vreme za investiciju. Uprkos tome što su ovo užasne vesti za Microsoft, Adaptiva poručuje da nije bio uključen veliki broj ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: