Nova Facebook aplikacija teška svega 252KB

Facebook je oduvek želeo da bude na usluzi i ljudima sa slabim internet konekcijama, a sada je ponudio ovim korisnicima i namensku aplikaciju koja nosi naziv Facebook Lite.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Benchmark.rs

Četvrtak, 29.01.2015.

14:05

Default images
Foto: Facebook

Ova aplikacija koja je za sada dostupna samo na Android telefonima i u određenim zemljama, "teška" je svega 252 KB, i dizajnirana je posebno da radi na 2G mrežama i u oblastima gde je povezivanje slabo.

Ova aplikacija je bazirana na Snaptu verziji Facebooka koji radi na običnim telefonima, ali uz dodate funkcionalnosti kao što su obaveštenja i integracija kamere.

TechCrunch izveštava da je aplikacija već pokrenuta kao test u nekoliko zemalja u Africi i Aziji prošle nedelje, ali i da šira objava za sada nije sigurna.

Za Facebook se odavno zna da njihova budućnost leži u mobilnom prostoru, ali ukoliko žele da nastave rast, moraju da privuku i korisnike u zemljama gde je internet veoma slab.

Prema predviđanjima, prodaja smartfona će porasti za 15 posto ove godine, a Bangladeš, Nigerija i Vijetnam su među najbrže rastućim zemljama za usvajanje novih smartfona, pa nikog ne treba da čudi što su na listi za objavu Facebook Lite aplikacije.

Izvor: Benchmark.rs / TheVerge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: