Da li možete da izdržite 99 dana bez Facebooka?

Holanđani su nedavno pokrenuli kampanju u sklopu koje su na učešće pozvali sve oni koji smatraju da 99 dana mogu bez najpopularnije društvene mreže na svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.07.2014.

22:05

Default images

Reč je o svojevrsnom odgovoru na kontroverzno (i nenajavljeno) istraživanje koje je Facebook nedavno sproveo.

Projekat je nazvan "99 dana slobode" (99 Days of Freedom), a cilj je proučiti kako odvajanje od Facebooka utiče na korisnike "navučene" na ovu mrežu.

Svaki korisnik koji oseća da je dovoljno "hrabar" može da učestvuje, a dovoljno je posetiti zvaničnu stranicu i preuzeti avatar uz pomoć koga ćete svojim online prijateljima dati do znanja da na 99 dana napuštate Facebook.

U ovom eksperimentu trenutno učestvuje više od 15 hiljada kandidata, a pokretači kampanje tokom trajanja eksperimenta redovno će vam slati upitnike ispunjavanjem kojih ćete otkriti na koji način jeova apstinencija uticala na vas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: