Apple najavio Mountain Lion

Apple je programerima dao uvid u ono što će novi Mac OS X-a, pod nazivom Mountain Lion, ponuditi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2012.

17:39

Default images

Mountain Lion iliti Mac OS X 10.8 dolazi (u finalnoj verziji) tokom leta i ne donosi nikakvu revoluciju, što se vidi i u imenu - naime, Mac OS X Leopard nasledila je manja nadogradnja pod imenom Snow Leopard, a iduću veću verziju, Lion, nasleđuje Mountain Lion.

No osim gomile ispravljenih bagova i bržeg rada, Mountain Lion ima pregršt noviteta. Kao prvo, tu je veća integracija s Apple iCloudom, nova aplikacija Messages koja zamenjuje iChat i dve aplikacije preuzete iz iOS-a - Reminders i Notes - a Game Center će takođe doleteti s iOS-a na OS X.

Twitter će biti duboko integrisan s novim OS-om, a svuda će biti prisutne opcije za deljenje sadržaja. Sve u svemu, OS će se jako približiti internetu - sve će u njemu biti povezano s online sadržajima i dokumentima i aplikacijama online i na drugim platformama.

Sve u svemu, Mountain Lion neće biti ono što su mnogi očekivali - potpuna unifikacija operativnog sistema za desktop i prenosne računare i pametne telefone i tablete, ali će biti velik korak u tom smeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: