Tehnopolis

Sreda, 08.12.2010.

14:47

IE9 štiti korisnike

Microsoft je predstavio novi dodatak koji će korisnike Internet Explorera štititi od praćenja njihovih aktivnosti na internetu u cilju online oglašavanja, pod nazivom Tracking Protection Lists.

Izvor: B92

Default images

Iz Microsofta kažu da korisnici najčešće nisu svesni da kada posećuju određene sajtove, oni prikupljaju podatke o njihovim internet navikama i istoriji pretraživanja.

Koristeći Tracking Protection Lists korisnici će moći da naprave sopstvenu listu sajtova sa kojima žele da dele podatke, a ova opcija neće podrazumevano biti uključena.

Rana verzija ovog alata biće predstavljena u IE9 izdanju koje će se pojaviti početkom sledeće godine, a iz Microsoft kažu da je tehnologija bazirana na InPrivate Filteringu, ne toliko korišćenoj opciji Internet Explorera 8.

Najava novog dodatka dolazi nakon nedavno objavljenog istraživanja Univerziteta u San Dijegu o sajtovima koji prikupljaju podatke korisnika, gde je upravo Internet Explorer označen kao jedna od manje bezbednih opcija za surfovanje internetom, za razliku od Chrome i Safari browsera.

Ne zaboravite da Tehnopolis možete pratiti i na Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: