Zašto još nema AirPod slušalica?

Kad je Apple najavio iPhone 7 u septembru, istovremeno je predstavio i AirPods bežične slušalice. Očekivano je da će se naći u prodaji po ceni od 159 dolara u oktobru ove godine, ali ih i dalje nema.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Subota, 10.12.2016.

11:22

Zašto još nema AirPod slušalica?
Foto: Gettyimages

Apple je pre dva meseca saopštio da mu „treba još malo vremena“ pre nego što ih ponudi korisnicima, ali nije obrazložio razlog kašnjenja.

Prema novom izveštaju The Wall Street Journal-a, reč je o tehničkom problemu.

Neimenovana osoba koja je „uključena u razvoj AirPod“ izjavila je za taj magazin da Apple ne može da stabilizuje Bluetooth signal tako da ga obe slušalice simultano dobijaju.

Još nije poznato kada će taj problem biti rešen.

Inače, problem sa Bluetooth signalom nije problem koji muči samo Apple. Svi postojeći brendovi takvih uređaja imaju iste brige.

Sa postojećim Bluetooth protokolom, bežični audio ne može simultano da se prenosi u dva odvojena uređaja, pa se proizvođači slušalica na razne načine dovijaju kako bi premostili problem.

Takođe, Bluetooth SIG, organizacija koja nadgleda razvoj Bluetooth tehnologije, radi na ažuriranju koje će omogućiti uređajima da šalju audio signal do više uređaja istovremeno, koristeći niskoenergetski protokol, ali primena se očekuje tek sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: