Tehnopolis

Nedelja, 24.05.2015.

22:45

Jailbreak dolazeće iOS 9 platforme će biti gotovo nemoguć

Apple WWDC konderencija se održava narednog meseca, a na njoj ćemo gotovo sigurno videti narednu generaciju iOS softvera, za koju se očekuje naziv iOS 9.

Izvor: benchmark.rs

Default images

Za ovu verziju iOS-a, Apple će se koncentrisati na poboljšanje sigurnosnih opcija operativnog sistema.

Apple nikada nije bio pobornik jailbreak zajednice, a izgleda da će se ovo najviše osetiti na novom operativnom sistemu.

Pojavljuju se izveštaji, koji ukazuju na to da kompanija iz Kupertina gaji poseban entuzijazam kada je u pitanju tehnologija pod nazivom Rootless. Ova funkcija navodno onemogućava bilo kakav pristup određenim sistemskim fajlovima na iPhone, iPad ili Mac uređajima (Rootless će biti uključen i u OS X 10.11), čak i kada su u pitanju administratori. Manjkavosti i ranjivosti iOS sistema su do sada omogućavale entuzijastima da eksploatišu platformu i jailbreakuju iPhone i iPad uređaje. Rootless će, prema svemu sudeći, ovo u potpunosti onemogućiti.

Ostaje da se vidi kako će sve ovo izgledati u stvarnosti, ukoliko Apple zaista bude predstavio Rootless na WWDC konferenciji narednog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: