Tehnopolis

Sreda, 29.02.2012.

15:41

Windows 8 dostupan za preuzimanje

U momentu pisanja ove vesti, Stiven Sinofski, za koga se spekuliše da bi mogao da bude novi izvršni direktor Microsofta, predstavlja novi Windows 8.

Izvor: B92

Default images

On je od danas za preuzimanje na adresi windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso, a mogu ga preuzeti svi zainteresovani korisnici. Radi se o javnoj test verziji, a finalna verzija očekuje se na jesen.

“Napravili smo Windows 8 za sve”, rekao je Sinofski na predstavljanju, “stvari su se mnogo promenile od poslednji put kada smo pravili velike promene u Windowsu, što je bilo na Windowsu 95”.

On je rekao i da je od septembra, kada je bila objavljena verzija za programere, napravljeno više od 100.000 izmena u ovom operativnom sistemu.

Sa Consumer Preview verzijom Windowsa 8 korisnici će imati i pristup Windows Store prodavnici aplikacija i stotinama aplikacija u njoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: