Best Buy lista Android aplikacija i video igara

Početkom meseca Android korisnike u Srbiji Google je obradovao Paid aplikacijama na Play prodavnici. Odlična vest za sve one koji su to priželjkivali godinama. Čekanje se isplatilo.

Tehnopolis

Izvor: Saša Petroviæ

Subota, 15.11.2014.

08:40

Default images

Verujem da su svi bili oduševljeni. Ja jesam. Kupovina aplikacija i plaćanje određenih dodatnih opcija kroz besplatne aplikacije i video igre konačno je dostupno i nama.

Da biste uspešno kupovali/plaćali potrebno je registrovati bilo koju platnu karticu (kojom je online plaćane moguće) na Google Wallet web stranici zajedno sa adresom stanovanja (Payment methods>Add a credit or debit card).

Pošto je ovih dana Play Store i kupovina na istoj atraktivna tema, ove nedelje sastavio sam listu kvalitetnih aplikacija i video igara koje vredi platiti i imati ih u svojoj kolekciji.

Prva, o kojoj sam pisao pre nekoliko nedelja definitivno zaslužuje da se nađe na listi, jedna od najkorisnijih i najkvalitetnijih aplikacija koje sam instalirao na svom telefonu, i ne samo na ovom koji trenutno koristim, već na svim svojim Android telefonima koje sam u protekle četiri i po godine koristio - Beautiful Widgets, sada u Pro verziji. Druga, o kojoj sam takođe pisao je Nova Launcher. Najbolji launcher koji se može naći na Google Play prodavnici.

Cena Beautiful Widgets Pro aplikacije iznosi 2.5 dolara (oko 250 dinara) dok ćete za Prime verziju Nova Launchera morati da izdvojite 4 dolara (oko 360 dinara) što i nije toliko mnogo kada uzmete u obzir šta sve dobijate kupovinom ovih aplikacija.

Preuzmite Beautiful Widgets Pro

Preuzmite Nova Launcher Prime

Od ostalih na mojoj prvoj Best Buy listi, sjajne video igre našle su se na vrhu. U nastavku pročitajte i zašto.
Monument Valley

Ne sećam se da sam ikada imao toliko veliku želju da igram bilo koju video igru na svom telefonu, sve do pojavljivanja igre Monument Valley. Kupio sam je čim mi se ukazala prilika.

Fenomenalna grafika, muzika, glavni lik (princeza Ida), zvuk, objekti… Jedinstvena video igra za sve ljubitelje odličnog dizajna, arhitekture, geometrije i optičke iluzije.

Dostupna su deset nivoa od kojih je svaki poseban na svoj način. Ne možete izgubiti život, vreme za igranje nije ograničneo, čudni likovi koji se pojavljuju kasnije vas ne mogu ometati, na sve to zaboravite. Vaš zadatak je da rotiranjem stepeništa i objekata (zamkova, tvrđava, mostova), koji pritom lebde u vazduhu, dovedete princezu Idu do cilja. Dodirom ekrana određujete putanju njenog kretanja. U nekim nivoima gravitacija ne postoji pa samo kretanje glavnog lika po zidovima deluje veoma zanimljivo. Šta se dešava na kraju igre, kada budete prešli sve nivoe, moraćete da proverite sami.

Nema mnogo dodatnih opcija. Na raspolaganju će vam biti Google Play Games servis kako biste sinhronizovali podatke sa svojim Google nalogom i mogućnost čuvanja screenshotova koje kasnije možete podeliti na društvenim mrežama.

Od 12. novembra iOS korisnicima dostupan je Forgotten Shores update koji donosi osam novih nivoa. Pomenuti update Android korisnicima biće dostupan nedelju dana kasnije po pretpostavljam istoj ceni od 1.99 dolara (oko 190 dinara). Ako vas zanima kako će novi nivoi izgledati, pogledajte ovaj video. Cena igre je 3.96 dolara (oko 380 dinara).

Preuzmite aplikaciju
Back To Bed

Igra u kojoj se pojavljuju dva zanimljiva lika, mesečar Bob i njegov čuvar Subob koji izgleda kao neko čudno stvorenje iz crtanih filmova. Vaš zadatak je da Boba dovedete do kreveta. To ćete uraditi tako što ćete objektima (jabukama) promeniti njegovu putanju kretanja kako ne bi pao u provaliju. Ako ne uspete da ga dovedete do kreveta pre nego što padne, vraćate se na početak nivoa. Vi upravljate njegovim čuvarom Subobom.

Svet snova u kome se likovi nalaze je odlično odrađen, sve izgleda lepo. Igru započinjete Rooftop Trouble snom koji sadrži 15 nivoa. Nakon toga slede nivoi iz Harbour Hazards sna. Kada njih budete uspešno prešli moći ćete oba sna da odigrate u Nightmare režimu u kom će nivoi biti malo komplikovaniji.

Cena igre je 3.76 dolara (oko 360 dinara).

Preuzmite aplikaciju
Perfectly Clear

Kada sam instalirao ovu aplikaciju nisam verovao da u stvari radi ono za šta je i napravljena. Drastično poboljšava kvalitet uslikanih fotografija. I to ne nekim filterima, već nagrađivanom tehnologijom. U okviru aplikacije dostupan je veliki broj raznih podešavanja kao što su: Smart App in Camera režim, HDR, podešavanje maksimalne rezolucije, Burst režim, Panorama, itd. Korisnici Xperia telefona iz Z serije aplikaciju mogu pokrenuti i iz menija Smart Social kamere.

Perfectly Clear je trenutno na popustu, cena iznosi 1.32 dolara (oko 130 dinara). Instalirajte i uverite se sami koliko dobro izgledaju fotografije uslikane ovom aplikacijom.

Preuzmite aplikaciju
Lapse It Pro – Time Lapse & Stop Motion Camera

Nagrađivana Android aplikacija za kreiranje Time Lapse video snimaka. U paid verziji moći ćete da podesite Frame interval, Full HD rezoluciju videa, kvalitet snimka, itd. Snimke kasnije možete pogledati u galeriji aplikacije, editovati, dodavati im različite efekte, muziku…

Lapse It Pro je od najboljih aplikacija ovog tipa koja se može kupiti na Google Play prodavnici. Uskoro će biti dostupan i Lollipop update.

Ako ste ljubitelj Time Lapse tehnike, ova aplikacija je pravi izbor.

Cena aplikacije je 2.47 dolara (oko 240 dinara).

Preuzmite aplikaciju
MyBackup Pro

Da biste uspešno backupovali sve svoje aplikacije, podatke aplikacija, fotografije, muziku, kontakte, SMS poruke ali i sistemska podešavanja telefona, isprobajte MyBackup Pro. Sve kopije možete sačuvati na eksternoj memoriji telefona ali na neki od Cloud servisa.

U meniju aplikacije dostupne su četiri opcije: New Backup, MyBackups, Migrate i Schedule.

Cena aplikacije je 2.99 dolara (oko 290 dinara).

Preuzmite aplikaciju
Swype Keyboard

Ako vam se defaultna tastatura na telefonu ne dopada na Google Play prodavnici možete naći nekoliko drugih kvalitetnih, ova je jedna od njih. U opcijama podešavanja možete podesiti skoro sve po svojoj želji. Od tona, vibracije, veličine, do auto korekcije, itd. Takođe, možete odabrati jednu od 15 dostupnih tema. Tastatura nudi i Swype gestures prečice koje su veoma praktične.

Cena tastature je 0.99 dolara (oko 95 dinara). Kupovina se svakako isplati.

Preuzmite aplikaciju

Piše: Saša Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: