"Piratsko embedovanje" je okej?

Embedovanje piratskog video sadržaja na blogovima nije kršenje autorskih prava, presudio je sudija Ričard Pozner iz Sedmog apelacionog suda SAD.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.08.2012.

16:44

Default images

Studio za pornografske filmove "Flava Works" i američka filmska asocijacija MPAA zajednički su krenuli u borbu protiv sajta myVidster zbog toga što se na njemu mogu naći embedovani video klipovi postavljeni na internet bez dozvole autora.

Ipak, sud je oborio tužbu i saopštio da se sadržaj ne hostuje na sajtu myVidster, već da se tamo nalaze samo linkovi. Sudija je dodao čak i da gledanje "piratskih video klipova nije kršenje autorskih prava".

"Sve dok posetilac ne napravi kopiju snimka, on ne krši autorska prava. On na ovaj način zaobilazi obavezu da plati Flava Worksu za autorsko delo i ovo može da se poredi sa čitanjem ukradene knjige, što jeste loša stvar. Ipak, ovo nije kršenje autorskih prava", piše u obrazloženju presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: