Pitajte Facebook

Nakon duge faze testiranja, Facebook je uveo novu mogućnost - Facebook Questions (Pitanja).

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 25.03.2011.

17:07

Default images

Logika kojom su se iz Facebooka vodili pri pravljenju ove funkionalnosti glasi - Često koristite internet da biste dobili odgovor na neka pitanja? Zašto ne pitati prijatelje?

"Prijatelji su često najbolji izvor saveta kada isprobavate nove stvari: Gde da idem na večeru? Koji auto da kupim? Koje nove izvođače da poslušam? Prijatelji znaju vaš ukus, a vi verujete njihovom mišljenju", navodi se na zvaničnom blogu.

I ranije ste mogli pitanje da postavite u okviru statusa, ali je sada to moguće učiniti jednostavnije i brže doći do rezultata.

Na vrhu naslovne strane Facebooka, pored opcija za fotografije i statuse, sada će postojati nova opcija - Questions. Klikom na nju, korisnici dobijaju mogućnost da postave različita pitanja - otvorena, pitanja u vidu anketa sa unapred definisanim opcijama ili sa mogućnošću dodavanja novog odgovora.
Kada vidite nečije pitanje u News Feedu, klikom na njega otvoriće se pop-up prozor u okviru kojeg ćete moći da odaberete ponuđenu opciju, ili dodate novu. Pored svake opcije nalaziće se oni koji su za nju glasali.

Onaj na čije se pitanje odgovara, biće obavešten svaki put kada to neko učini, a ako neko drugi smatra pitanje zanimljivim i želi da prati odgovore, može to učiniti klikom na opciju Follow.

Ukoliko se pitanje, odnosno odgovori, odnose na neke brendove, restorane, ili nešto slično, opcije će biti ulinkovane sa njihovim stranama na Facebooku, i tamo će se, takođe, pojaviti vaše pitanje.

"Želeli smo da postavljanje pitanja i dolazak do odgovora učinimo jednostavnijim i bržim. Sa ovom opcijom možete se složiti sa postojećim odgovorima jednim klikom, ili možete dodati drugačiji odgovor. To olakšava stvar ljudima koji vam odgovaraju, ali i pomaže nama da vam prikažemo najpopularnije odgovore", kažu iz Facebooka.

Najbitnija napomena vezana za Facebook Questions je privatnost. Nema je.

Sva pitanja koja postavite i svi odgovori koje date, biće vidljivi svima na ovoj mreži. To ne znači da će oni nužno biti vidljivi kao deo vašeg javnog profila, ali ih mogu videti i prijatelji vaših prijatelja, i njihovi prijatelji, i tako u nedogled.

Facebook na ovoj opciji radi oko godinu dana, a uzak krug ljudi je bio u prilici da koristi beta verziju od jula prošle godine.
Questions opcija je sada dostupna svima, a više o njoj možete saznati i isprobati je na facebook.com/questions. Za sada postoji samo na engleskom jeziku.

Može se dogoditi da dobijete obaveštenje da funkcija nije trenutno moguća na vašem nalogu, a savet, u tom slučaju, je da pokušate nešto kasnije.

Autor: Jovana Milićević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: