Prava najezda tek stiže: Pokemoni će biti dostupni u 200 država

Iako je fanovima dostupna u malom broju zemalja, igra Pokemon Go već sada je apsolutni mobilni hit u celom svetu. Ali, prava najezda tek stiže. Džon Hanke, direktor Niantica, izjavio je za Reuters da će igra uskoro biti dostupna u 200 zemalja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.07.2016.

11:40

Prava najezda tek stiže: Pokemoni će biti dostupni u 200 država
Foto: Gettyimages

U poslednja dva dana igra je stigla i u Evropu, a nakon Nemačke, u lov za malim čudovištima su krenuli i Britanci.

Aktivne igrače će obradovati vest da kompanija radi na povećanju serverskih kapaciteta kako bi mogla da podrži nagli rast broja igrača.

Zbog globalne pomame za Pokemonima, Nintendu je vrednost deonica skočila za 77 odsto, i to na najviši nivo u poslednjih šest godina. Ukupna vrednost kompanije u poslednjih nekoliko dana tako je porasla za 15 milijardi dolara.

Hanke nije želeo da iznosi detaljnije informacije u vezi sa rasporedom za lansiranje na nova tržišta, ali njihovom prethodniku Ingressu bilo je potrebno mesec-dva da dođu do tog broja zemalja.

Igra uskoro stiže na japansko tržište, a rešavaju se i problemi s kartama u Južnoj Koreji. I Kinezi bi tehnički mogli da dobiju igru, ali ono što ih ograničava su propisi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: