LucasArts je mrtav, EA uzeo Star Wars

Gašenje "LucasArtsa" ne znači kraj za video igre iz Star Wars univerzuma - Dizni je mesec dana nakon što je ugasio legendarni studio prosledio licencu "Electronic Artsu", koji sada ima ekskluzivno pravo na sve igre sa ovom tematikom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

10:07

Default images

Za neke gejmere dobra, a za neke veoma razočaravajuća vest, znači da će kontroverzni gigant EA pratiti najavljene nove filmove izdavanjem igara, ali je objašnjeno da će igračima biti ponuđene originalne priče, dok će iz filmova biti "samo pozajmljivani detalji".

Kako je objavio EA, inače nedavno izglasan na internetu za najgoru kompaniju 2013. godine, pod njegovim kišobranom razvijaće se igre za "ozbiljne gejmere", dok će se Dizni i dalje raditi na "casual" sferi - Star Wars igrama za mobilne uređaje i društvene mreže.

O ugovoru se ne zna mnogo, osim da je višegodišnji, verovatno sa mnogo nula, a Eurogamer javlja da se već zna koji će razvojni timovi biti zaduženi za Star Wars - Visceral (poznat po serijalu Dead Space), DICE (Battlefield, Mirror's Edge) i čuveni RPG majstori BioWare (Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: The Old Republic, Mass Effect, Dragon Age...).

Nije poznato ni da li će omraženi/omiljeni EA preuzeti i projekte na kojima je radio LucasArts kao što su "Star Wars: 1313" ili "Star Wars: Full Assault".

"SW: 1313" je trebalo da bude prilično mračna igra koja se bavi Bobba Fettom, dok je Full Assault planiran kao svojevrstan nastavak Battlefronta i kao takav bi bio prirodan zadatak za DICE.

Svetski mediji ne spominju projekat o kome mnogi gejmeri starije generacije maštaju skoro dve decenije - nastavak X Winga ili TIE Fightera, koji je nagovešten pre nekoliko godina oglasom za posao na sajtu LucasArtsa u kome su se tražili programeri i dizajneri za "3D igru borbe u svemirskim letelicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: