Windows 8.1 - nova unapređenja i Start dugme!

Ukoliko vam se svideo Windows 8, prvi veliki apdejt sa sobom donosi mnoštvo malih popravki koje bi trebalo da reše sve probleme koji su vas izluđivali. Ukoliko ne volite Windows 8, u ovom apdejtu nema ništa što će vas privući, ali barem je vraćeno Start dugme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

17:19

Default images

Microsoft je objavio neke detalje u vezi sa Windowsom 8.1, poznatijim kao Windows Blue.

Možda najbitnija promena za mnoge jeste povratak Start dugmeta – i u desktop i u modu sa pločicama.

Iako nije uočljivo koliko bi mnogi želeli da budu, Start dugme je ipak na radost mnogih ponovo tu.

Iako je povratak Start dugmeta skrenuo najveću pažnju, apdejt donosi i mnoge druge prepravke koje vam omogućavaju da sebi bolje prilagodite vaš PC.

Većinom su u pitanju estetske promene, postoji veća kontrola nad pozadinom Start ekrana, Lock ekran saad može biti podešen da prikazuje seriju slika ukoliko želite da Surface pretvorite u najskuplji digitalni ram na svetu. Takođe je moguće menjati dimenzije i pomerati aplikacije u grupi, a nove aplikacije automatski završavaju na Start ekranu.
Microsoft je takođe rešio da sa Windwosom 8.1 da dodatnu podršku SkyDriveu, koji je sada integrisan dublje nego ikada ranije – sada skladišti sve aplikacije i podešavanja kako bi omogućio lakši prelazak sa jednog komjutera na drugi.

Moguće je i čuvati pojedinačna dokumenta na SkyDriveu kojima je moguće pristupiti i kada ste oflajn.

Takođe, omogućeno je fotografisanje pomoću integrisane kamere odmah iz “lock screen” režima i povećan je broj boja i pozadina za startni ekran.

Najuzbudljivija stvar sa Windowsom 8.1 jeste činjenica da Microsoft nastavlja sa Metroom i da nema nameru da odustane. Povratak Start dugmeta predstavlja jedan kompromis, ali sve ostale promene jasan su indikator toga da je Metro tu da ostane, kao i pločice.

Više detalja u vezi sa Windowsom 8.1 trebalo bi da bude dostupno nakon 26. juna kada će biti dostupan kao besplatan apdejt za postojeće Windows 8 korisnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: