Evo kako fotošop promeni žene

Svima je jasno da je medijski svet oko nas ulepšan uz pomoć fotošopa, ali ne znamo koliko je toga i kakve smo sve posledice toga spremni da previdimo.

Izvor: B92

Petak, 06.12.2013.

11:57

Default images

Džin Kilburn se godinama bori protiv nerealnih slika žena koje nas gledaju s raznih plakata, naslovnica časopisa i ekrana, a imaju izuzetno štetan uticaj na obične žene širom sveta. Ona upozorava na sve veći problem izgladnjivanja koje vodi do anoreksije, ekstremnog koraka na koji se danas odlučuje sve više žena kako bi izgledale poput svojih idola sa filmskog platna i modne piste.

Međutim, ono što gotovo sve zaboravljaju (zajedno s muškarcima, koji od njih takav izgled očekuju) jeste činjenica da su gotovo svi modeli i manekenke na fotografijama kompjuterski ulepšane uz pomoć fotošopa i premazane slojevima šminke kako bi se ispravili "nedostaci" poput bora, nabora, strija, ožiljaka i sličnih najnormalnijih pojava na ljudskom telu.

Kilburnova tvrdi kako niko ne izgleda kao Sindi Kraford na naslovnici nekog časopisa, pa čak ni sama ona, a tu tezu je podržala i manekenka.

Pogledajte u sledećem video snimku kako mediji mogu da promene ljudska očekivanja, tražnju, ukus i prioritete, prema viđenju Džin Kilburn. Izvor: index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: