SrbijaTrguje.com nagrađen za e-biznis

Na četvrtom simpozijumu o elektronskoj trgovini i poslovanju E-trgovina 2006, održanom na Paliću proteklog vikenda, projekat SrbijaTrguje.com dobio je nagradu za doprinos razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.04.2006.

14:31

Default images

Projekat SrbijaTrguje.com vlasnicima malih i srednjih preduzeća omogućava lakšu prodaju proizvoda, nabavku svega što im je potrebno za preduzeće, kao i povezivanje sa poslovnim partnerima.

Vladimir Ješić generalni menadžer SrbijaTrguje.com kaže da postoji velika praznina kada je u pitanju elektronsko poslovanje malih i srednjih preduzeća.

“Lako je konstatovati da praznina postoji, ali je mnogo teže poverovati u činjenicu da neverovatan broj preduzetnika istinski želi da posluje putem interneta. Kada razgovarate sa njima, čak 90 odsto privatnih preduzetnika vidi budućnost svog poslovanja i na internetu. Ne znaju oni šta to znači, ali su čuli da im to može uvećati biznis!”

Prednost projekta leži u činjenici da je čak i elektronski portal SrbijaTrguje.com prilagođen preduzetnicima koji do sada nisu bili u prilici da koriste internet, jer je projektovan isključivo prema modelu njihovog svakodnevnog poslovanja. Preduzetnici  putem interneta na mnogo jeftiniji način mogu doći do velikog broja potencijalnih klijenata, resursa, kao i radne snage. Prednost sistema je da ujedno obaveštava prodavca ko želi da kupi njegov proizvod. Tako se može dogoditi da preduzeće koji proizvodi npr. muzilice u Vranju može da vide ko želi da ih kupi u Novom Sadu.

Vladimir Ješić kaže da je najveći problem na koji način uvesti preduzetnike u sistem.  

“Opredelili smo se da taj deo sprovodimo tradicionalnim metodama - radom komercijalista na terenu. Tako da u našem projektu pored inovativnosti i ojačanja malih i srednjih preduzeća postoji i elemenat edukacije i zapošljavanja mladih koji obavljaju posao koordinatora za ta preduzeća u gradovima širom Srbije.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: