Restrikcija posla Bugarima i Rumunima

Britanija nastavlja da upozorava da je neizvesna sudbina građana Bugarske i Rumunije, koji žele da migriraju u ovu zemlju u potrazi za poslom, kada januara 2007. godine postanu i građani Evropske unije.

Info

Izvor: EUobserver.com

Sreda, 20.09.2006.

11:54

Default images

Britanski ministar unutrašnjih poslova John Reid je jasno stavio do znanja da će se ove dve zemlje suočiti sa manjom ponudom posla.

“Moramo pažljivo nadgledati migraciju, istovremeno poštujući predstojeću odluku o primanju Rumunije i Bugarske u EU”, rekao je on.

Britanija je jedna od tri „stare“ države članice – zajedno sa Irskom i Švedskom – koje su se potpuno otvorile gradjanima iz osam zemalja centralne i istočne Evrope koje su se pridružile bloku 2004. godine.

London procenjuje da broj onih koji su došli u potrazi za poslom premašuje 427 hiljada registrovanih od pre dve godine.

Dok Britanija razmatra svoju finalnu odluku na ovu temu, nedavni izveštaj o kretanju radnika kroz zemlje EU nagoveštava da Bugari i Rumuni daju prednost Italiji, Španiji i Grčkoj kao odredištu za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: