Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2015.

18:22

Novak: Hoćete da kažete da varam?

Treći put u poslednjih nekoliko dana pokrenuta je priča o navodnom ’koučingu’ između Borisa Bekera i Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Iako je već odgovorio na slična pitanja, srpskog tenisera ponovo su pitali da prokomentariše te situacije, a Novak se ovoga puta malo iznervirao, s razlogom:

“Pokušavam da razumem šta pokušavate da postignete tom pričom. Ne znam šta u stvari hoćete. Da li želite da kažete da varam, moj tim i ja? Pokušavam da shvatim šta je iza ovoga. Mislim, da li pitate samo mene ili i druge igrače“.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

Potom je usledio pojašnjenje novinara da se govorilo i o koučingu Rafaela i Tonija Nadala, kao da je i sâm Beker govorio o tome.

“Razumem, ali ovo pitanje sam dobio već dva puta u poslednja dva dana. Ne znam šta da kažem, a da to već nisam rekao, tako da ću da ponovim. Ima određenih načina komunikacije koji predstavljaju ohrabrenje, podršku, poneki pljesak u pravom trentku, nešto što može da mi podigne energiju ili da me dodatno motiviše. Ali to je sve u okviru pravila“, rekao je Novak i dodao:

“Ako moj tim ili ja kršimo neke pravila, bio bih kažnjen, zar ne? Sudija bi rekao ’kazna zbog koučinga’ i to je to. To mi se događalo u životu i prihvatam da se to desi kada se ’koučing’ odvijao. Samo ne razumem zašto se ista priča ponavlja danima“.

Na pitanje da li je o toj temi razgovarao sa Bekerom pred meč sa Kolšrajberom, Đoković je odgovorio da nije.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je usledilo pitanje: Da li je danas bilo nekih signala ili reči na srpskom?

“Na žalost, ili na sreću, Boris ne govori srpski“, kazao je Đoković uz osmeh, “To je sve što mogu da kažem“.

Potom je u razgovoru sa srpskim novinarima Novak ponovio da ne zna koja je pozadina svega.

“Zaključio bih tu priču ovim što sam sada rekao jer mislim da je sve u okviru pravila. Nema razloga da se to ističe u medijima jer se onda stvara dodatni pritisak, ne samo na mene, nego i na sudije i sve ostale. Imam osećaj kao da će tajni agenti i sudski tumači da sede pored Borisa i da analiziraju njegove pokrete“.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu