Rusedski o Novakovom povratku: Nismo svi kao Rodžer Federer

Greg Rusedski, nekadašnji četvrti igrač sveta, kaže da nimalo nije zabrinut za Novaka Đokovića, istakavši da nemaju svi mogućnost oporavka kao Rodžer Federer.

Izvor:

Petak, 30.03.2018.

11:25

Rusedski o Novakovom povratku: Nismo svi kao Rodžer Federer
Photo by Al Bello/Getty Images

"Zaista nisam zabrinut za Novaka Đokovića. Verujem u njegov potpuni povratak onog trenutka kada bude bio maksimalno spreman, kada sa mentalnom stabilnošću bude ulazio u mečeve", kaže Rusedski.

Novak se muči od starta sezone, posle povratka sa šestomesečne pauze. Posle poraza na Australijan Openu odlučio je da ipak operiše lakat koji ga je i odvojio od terena, da bi porazom od Benoe Pera u drugom kolu Majamija po prvi put od 2007. godine doživeo tri poraza u nizu.

"Znak pitanja jeste stanje lakta posle operacije. To je stvar koju je morao da uradi, pa je sada samo pitanje vremena kada će pronaći način da svoj posao obavlja kako treba".

Đoković se uredno, i pored svih problema, prijavio za sezonu na šljaci – Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu, odnosno Rolan Garosu.

"Ne bih bio iznenađen ukoliko bi Novak bio onaj stari i pre starta Rolan Garosa, odnosno Vimbldona. On je veliki igrač, a ne možete tako lako sve da izgubite. Problem je mentalne, ali i psihološke prirode jer deluje da se brzo zamara, nešto što svakako nije pokazivao u prošlosti. Ali, kada ste toliko dugo odvojeni od tenisa potrebno vam je i malo više vremena kako biste se vrati. Nismo svi kao Rodžer Federer", zaključio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: